• 25 FEB 13
  Onjuiste incassokosten

  Onjuiste incassokosten

  Helaas komt het nog te vaak voor dat incassokosten onjuist worden berekend of dat de incasso onjuist wordt uitgevoerd. Bij consumenten dient immers eerst een aanmaning gestuurd worden waarin duidelijk vermeld wordt wat de gevolgen zijn van niet tijdige betaling en moet er nog een redelijk termijn van minimaal 14 dagen gegeven worden om de openstaande betaling alsnog te voldoen. Ook mogen bijvoorbeeld de aanmaningskosten en incassokosten bij elkaar opgeteld niet boven de wettelijke incassokosten uitkomen.

  De praktijk leert dat er nog veel incassobureaus zijn die zich niet aan de wettelijke vereisten houden. Incassokosten zijn te hoog of worden dubbel berekend.

  Wenst u advies of bijstand bij een openstaande vordering waarbij incassokosten worden berekend neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen de vordering beoordelen op juistheid en tevens kunnen we beoordelen of de juiste incassoprocedure is gevolgd. Vervolgens kunnen we eerst buitengerechtelijk proberen om tot een oplossing te komen of als de vordering volledig correct is om tot een betalingsregeling te komen.

  Meer dienstverlening

Dienstverlening

Maak een afspraak

Neem direct vrijblijvend contact op om uw situatie te bespreken.