• 25 FEB 13
  Ongevraagde zending

  Ongevraagde zending

  Een bekend verschijning is dat er ongevraagd een pakket toegestuurd wordt. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd het pakket terug te sturen als u er geen prijs op stelt. Stuurt u het pakket niet terug dan ontvangt u een factuur. Dit is juridisch echter onjuist. De wetgever heeft een haalt toegeroepen aan deze praktijken. Een ongevraagde zending mag u dus gewoon houden, zonder deze te betalen. Hierbij moet er wel aan een aantal voorwaarden voldaan worden.

  Te vaak zien we nog dat er ongevraagde zendingen worden toegestuurd waarop vervolgens op agressieve en intimiderende wijze de betaling wordt opgeeist. Bijvoorbeeld door dreigementen van hoge incassokosten.

  Enkele vereisten om de zending te mogen houden is dat het u niet toe te rekenen is dat het pakket aan u verzonden is. Een andere vereiste is dat het duidelijk de bedoeling moet zijn om u het product te laten kopen. Een bestelling die bijvoorbeeld op het verkeerde adres is bezorgd valt dan uiteraard niet onder deze regeling. Als u er van overtuigd bent dat het een ongevraagde zending betreft dat kan u de zending gewoon houden. In veel gevallen kan het al helpen als er een brief gestuurd wordt vanuit een juristenkantoor. Ook als u niet zeker bent of het onder de regeling valt van ongevraagde levering kunt u uiteraard vrijblijvend contact met Blue Ocean Juristen opnemen.

  Meer dienstverlening

Dienstverlening

Maak een afspraak

Neem direct vrijblijvend contact op om uw situatie te bespreken.